NVA-acupuncturist Bessy Pallas

NVA-Acupuncturist Bessy Pallas

Na de middelbare school ben ik de opleiding Fysiotherapie gaan volgen. Kort hierna studeerde ik Bewegingswetenschappen aan de KUN (1990-1992). Mijn interesse in en affiniteit voor Oosterse levenswijsheden en de mens in zijn totaliteit maakten dat ik acupunctuur ben gaan studeren. Hierdoor kwam ik in aanraking met meerdere herstelmogelijkheden en met het holistische principe van acupunctuur waartoe ik een soort natuurlijke aantrekkingskracht voelde.

Sinds 1995 werk ik als fysiotherapeut, wat ik nog steeds met veel plezier doe en wat maakt dat ik in de acupunctuur het lichamelijke goed met het geestelijke kan koppelen. In 2006 ben ik naast mijn fysiotherapie werkzaamheden mijn eigen acupunctuurpraktijk gestart waar ik mijn opgedane kennis en ervaring als gecertificeerd NVA-acupuncturist in de praktijk breng.

Het mooie is dat er met acupunctuur snel beweging komt in het natuurlijke herstelproces waardoor klachten snel verminderen of verdwijnen. Het uitgangspunt van mijn behandelingen is dan ook om het zelfgenezend vermogen van het lichaam te versterken, zodat het lichaam zichzelf sneller geneest.
Over het algemeen zijn mensen zich vaak helemaal niet bewust van de kracht van hun eigen lichaam en geest. Deze kracht is heel duidelijk te zien bij een placebo effect. Wanneer men denkt dat iets werkt, dan werkt het ook echt, omdat het lichaam en de geest de klacht zelf genezen en oplossen. Acupunctuur helpt hierbij door het lichaam in een optimale staat te brengen voor zelfgenezing en door kleinere klachten (blokkades) te signaleren en op te lossen. Er kan ook sprake zijn van een placebo effect bij acupunctuur voor degene die hierin geloven, maar wetenschappelijk onderzoek heeft duidelijk aangetoond dat acupunctuur, los van het placebo effect, werkt.  

Vanaf 2011 werk ik met een aantal acupuncturisten samen op het gebied van zwangerschap, kinderwens, overgangsklachten, e.d.
Daarnaast heb ik mij verdiept in de Japanse acupunctuur. Dit is een subtiele behandelmethode waarbij de naald niet door de huid geprikt wordt. Japanse acupunctuur kan voor sommigen een fijn alternatief zijn voor de Chinese acupunctuur.

- Bessy Pallas, NVA Acupuncturist bij Acupunctuur Arnhem
acupuncturist arnhem
Bessy Pallas
  • Geregistreerd acupuncturist
  • Afspraak op korte termijn
  • Vergoedingen mogelijk
Vraag of interesse?

Neem dan vandaag nog even vrijblijvend contact met mij op.
Ik hoor graag van u!

contact
Ik ben lid van:
acupuncturist registratie NVPA