Over acupunctuur...

Wat houdt acupunctuur nou precies in?

Acupunctuur is een effectieve alternatieve geneeswijze waarbij geen medicatie of andere middelen worden toegediend aan het lichaam. In acupunctuur wordt gebruik gemaakt van kleine naaldjes die geplaatst worden op specifieke punten op het lichaam. Met deze naaldjes kan de acupuncturist de verschillende lichaamsenergieën reguleren om zo bijvoorbeeld meer energie naar de locatie van de klacht te sturen of om het algehele energieniveau te verhogen.
Acupunctuur maakt geen gebruik van medicatie en is hierdoor een geheel natuurlijke oplossing. Wel kan er gebruik gemaakt worden van bepaalde Chinese kruiden voor het bevorderen van het genezingsproces.

Acupunctuur vindt haar oorsprong in de traditionele Chinese geneeskunde. Acupunctuur werd in het oude China als effectieve geneeswijze toegepast om het volk op goede gezondheid te brengen en te houden. De acupuncturisten en andere genezers werden toentertijd beloond wanneer de mensen gezond waren en bleven. Vanuit de zoektocht naar een effectieve geneeswijze is dan ook acupunctuur ontstaan en doorontwikkeld tot een breed toepasbare geneeskunde.

Werking van acupunctuur & zelfgenezend vermogen van het lichaam

Acupunctuur gaat onder andere uit van het zelfgenezend of zelfherstellend vermogen van het eigen lichaam. Simpel uitgelegd zorgt acupunctuur er hier voor dat het lichaam haar eigen klachten en problemen zelf kan oplossen. Acupunctuur brengt de verschillende energiestromen van het lichaam in balans om het zelfgenezend vermogen van het lichaam te optimaliseren. Doordat acupunctuur onder andere uitgaat van de eigen kracht en het lichaamseigen vermogen tot herstel is het een zeer laagdrempelige geneeswijze die voor ieder toegankelijk is.

Naast dat het zelfgenezend vermogen van het lichaam bij acupunctuur een grote rol speelt in de verbetering en het oplossen van een klacht of aandoening, kan acupunctuur tevens worden toegepast voor de directe behandeling van een specifieke klacht. Dit kan gedaan worden door meer energie naar de klacht te sturen of door bepaalde energieblokkades op te heffen.

Chinese & Japanse acupunctuur bij Acupunctuurpraktijk Pallas

U kunt bij mijn praktijk terecht voor zowel Chinese als Japanse acupunctuur. Japanse acupunctuur is vergeleken met de Chinese variant ietwat subtieler en zachter. Bij Japanse acupunctuur worden kleinere naaldjes gebruikt die tevens minder diep in het huidoppervlak worden geplaatst. Bij angst voor naaldjes is Japanse acupunctuur dan ook de meest toegankelijke behandelvorm.
Wanneer u graag een behandeloverzicht wilt van alle behandelbare klachten en problemen, dan kunt u hiervoor terecht op: behandeloverzicht acupunctuur.
acupuncturist arnhem
Bessy Pallas
  • Geregistreerd acupuncturist
  • Afspraak op korte termijn
  • Vergoedingen mogelijk
Vraag of interesse?

Neem dan vandaag nog even vrijblijvend contact met mij op.
Ik hoor graag van u!

contact
Ik ben lid van:
acupuncturist registratie NVPA